Σάββατο, 6 Ιουνίου 2015

Μαγνητάκια - Ψαράκια

Eίναι γεγονός ότι από τα πολυκαταστήματα θα βρείτε διακοσμητικά μαγνητάκια για κάθε χρήση σε ιδιαίτερα χαμηλές τιμές. Όμως πάντα όταν φτιάχνουμε κάτι οι ίδιοι έχει περισσότερη αξία.

Είναι πανεύκολο, άκρως δημιουργικό και θα σας κοστίζει ελάχιστα να φτιάξετε μόνοι σας σε κάθε σχήμα και μορφή μαγνητάκια για το ψυγείο, την κουζίνα, πίνακες ανακοινώσεων αλλά και μεγαλύτερου μεγέθους για να διακοσμήσετε παιδικά δωμάτια αίθουσες διδασκαλίας, να τα ενσωματώσετε σε μεταλλικές κατασκευές κάθε είδους κλπ κλπ.


Υλικά:
εφημερίδεςχαρτόνι κόλλα χειροτεχνίας - μαγνήτες - τέμπερεςάσπρη μπογιά- ισχυρή κόλλα γενικής χρήσης - προστατευτικό βερνίκι ή σπρέϋ

Βήματα: 
 Σχεδιάστε στο χαρτόνι και κόψτε σχήματα κάθε μορφής ανάλογα με το σχήμα που θέλετε να έχουν οι μαγνήτες. 
Φρούτα, ζώα, λουλούδια, γράμματα, αριθμούς κλπ. 
Για κάποιο πολύπλοκο σχέδιο ή αν δεν τα καταφέρνετε καθόλου στην ζωγραφική, απλώς "ξεπατικώστε" σε χαρτί οποιοδήποτε σχέδιο από περιοδικά, internet κλπ και μεταφέρετε με το "πατρόν" το σχέδιο στο χαρτόνι. 

Κόψτε μικρά κομματάκια εφημερίδας και ανακατέψτε τα σε ένα μπολάκι με λίγο χλιαρό νερό και λίγη κόλλα χειροτεχνίας,έως ότου προκύψει μια εύπλαστη αλλά όχι πολύ υγρή "ζύμη" από χαρτί που θα μπορείτε να την δουλέψετε άνετα με τα χέρια σας. Αν χρειαστεί στύψτε τον χαρτοπολτό με τα χέρια σας για να απομακρυνθεί η περίσσια ποσότητα νερού
Χρησιμοποιώντας κομμάτια χαρτοπολτού, αυξήστε τον όγκο του σχεδίου που έχετε κόψει στο χαρτόνι, από την μία μόνο όψη, χρησιμοποιείστε δηλαδή τον πολτό για να καλύψετε την επιφάνεια του χάρτινου σχεδίου σε ένα ύψος περίπου ενός εκατοστού

Καλύψτε την πίσω όψη όψη της κατασκευής με 1-2 στρώση από λωρίδες εφημερίδες, αφήστε να στερεοποιηθούν - στεγνώσουν εντελώς και οι δύο πλευρές και βάψτε και στις δύο όψεις με ένα πινελάκι και άσπρη μπογιά. 
Αφού στεγνώσει το άσπρο χρώμα, μπορείτε πάνω του να ζωγραφίσετε με τέμπερες, να κολλήσετε χαρτί ή ύφασμα κλπ. δίνοντας σε κάθε μαγνητάκι όποια τελική όψη θέλετε. 

Αφού στεγνώσει το τελικό χρώμα, περάστε την κατασκευή με ένα προστατευτικό βερνίκι ή σπρέυ ...

και με μια ισχυρή κόλλα γενικής χρήσης, κολλήστε στην πίσω όψη της ένα μαγνητάκι

 Με την ίδια ακριβώς διαδικασία μπορείτε να φτιάξετε παρόμοιες κατασκευές μεγαλύτερου μεγέθους για χρήση σε διακοσμήσεις παιδικών δωματίων ή όπου αλλού σας αρέσει. Θα χρειαστεί απλώς εκτός από το αρχικό σχέδιο στο χαρτόνι, αντίστοιχα μεγαλύτερου μεγέθους να είναι και ο μαγνήτης ή αντί για μαγνήτη να χρησιμοποιήσετε κόλλα για να τις στερεώσετε πάνω σε οποιαδήποτε επιφάνεια.

* Μαγνήτες σε διάφορα μεγέθη θα βρείτε σε όλα τα καταστήματα με είδη κατασκευών - χόμπυ αλλά και σε βιβλιοπωλεία 2 σχόλια: